Pyszna, młoda kapusta z dodatkiem marchewki i dużej ilości koperku.
Szybki, smaczny dodatek do obiadu. Ja uwielbiam, a Wy?
Składniki:
- 1 główka młodej kapusty
- 2 marchewki
- 1/2 cebuli
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki posiekanego koperku
- masło
- sól, pieprz
Wykonanie:
Wszystkie warzywa umyć. Kapustę przekroić na cztery części i poszatkować. Obraną marchewkę pokroić w półplasterki. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. W garnku rozpuścić masło, wrzucić cebulę, czosnek i marchewkę, razem zeszklić. Dodać kapustę i podlać szklanką wody. Dusić około 15 minut do miękkości kapusty. Na koniec dodać koperek, doprawić solą i pieprzem. Smacznego!!
Ostatnio taka robiłam :) Pyszna była :)
OdpowiedzUsuń