Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 4 marchewki
- 3 pietruszki
- 1 mały seler
- 4 ogórki kiszone
- 5 jajek
- 1 puszka groszku
- 1 puszka kukurydzy
- 1 mały por/cebula
- 1 duże jabłko
- majonez
- 2 łyżki musztardy
- sól, pieprz
Wykonanie:
Ziemniaki wyszorować, ugotować w łupinach, ostudzić i obrać. Pokrojone w kostkę przełożyć do miski. Marchewkę, pietruszkę, seler obrać ugotować do miękkości, pokroić w kostkę i dodać do ziemniaków. Osączony z zalewy groszek i kukurydzę dodajemy do warzyw. Jajka ugotować na twardo. Por (cebula), jajka, ogórki oraz obrane jabłko pokroić w drobną kostkę. Dodać majonez, musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz