Składniki:
- 4 czerwone papryki
- 1 żółta papryka
- 1 zielona papryka
- 6 dużych pomidorów
- 300 g kiełbasy (parówka)
- 4 cebule
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- olej do smażenia
- ostra mielona papryka
- sól, pieprz
Wykonanie:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Obraną cebulę pokroić w półksiężyce. Paprykę oczyścić, pokroić w paseczki,. Kiełbaskę pokroić w kostkę. Cebulę podsmażamy na oleju razem z kiełbasą. Dodać paprykę oraz pomidory, dusić wszystko około 20 minut. Podlać wodą, doprawić, dusić około 15 minut. Po tym czasie dodać przecier i ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
Po co woda ? Według mnie zupełne niepotrzebna
OdpowiedzUsuńTej wody nie dodajemy dużo, tylko 1/2 szklanki. Podczas duszenia woda odparuje, a warzywa będą miękkie. To jest mój przepis i ja tak gotuję.
UsuńPozdrawiam Kasia