Składniki:
- 500 g wątróbki wieprzowej
- 2 jajka
- mąka pszenna
- bułka tarta
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Wykonanie:
Wątróbkę umyć, pokroić w plastry. Każdy kawałek przykrywamy folią spożywczą, rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa. Następnie mięso obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku z pieprzem i i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, aż będą rumiane. Na samym końcu solimy nasze kotlety. SMACZNEGO!
Wyglądaja bardzo smacznie ile takie kotlety się smażą min? jutro wyproboje.i Miękkie są?
OdpowiedzUsuńZrobiłem dzisiaj na obiad takie same kotlety z tej wątróbki
OdpowiedzUsuńwyszło mega smaczne i w dodatku kruche. Polecam Wszystkim wyprobować
a smaży się 10-15 z oby stron aż będą miękkie (na malutkim gazie)