Składniki:
- kapusta pekińska
- 2 pomidory
- 1 ogórek
- 1 duża marchewka
- 10 rzodkiewek
- 1/2 puszki kukurydzy
- por biała część
- 1/2 pęczka koperku
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Wykonanie:
Kapustę przekroić wzdłuż, drobno poszatkować, przełożyć do miski. Marchewkę i ogórka obrać. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ogórka, pomidora, rzodkiewkę pokroić w kostkę. Por pokroić w cienkie pół krążki, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Koperek drobno posiekać. Wszystko wrzucamy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy jogurt i całość mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz