Surówka z kapusty, rzodkiewki i marchewki















Pyszna i zdrowa surówka do obiadu z kapusty, rzodkiewki i marchewki. 

Oczywiście majonez można zamienić na jogurt, i wtedy otrzymamy jeszcze 

zdrowszą wersję surówki. Polecam :)





Składniki:
  • 1/2 główki małej kapusty
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 średnia marchewka
  • 1/2 cebuli
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Kapustę, marchewkę oraz rzodkiewkę ścieram na tarce na dużych oczkach. Cebulę kroje w drobną kostkę. W misce mieszam wszystkie warzywa, dodaję majonez, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszam.

Smacznego!














 





Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);