Pikantne skrzydełka









Dziś prosty i szybki przepis na pikantne skrzydełka. 

Do tego frytki lub ziemniaki z wody plus 

ulubiona surówka i obiad gotowy.






Składniki:
  • 1 kg skrzydełek 
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 1 łyżeczka chili
  • 1/2 łyżeczki pieprzu grubo mielonego
  • sól
Wykonanie:

Mięso myję, osuszam. Wszystkie składniki na marynatę przekładam do miseczki, mieszam. Skrzydełka nacieram dokładnie marynatą, przykrywam folią i wstawiam do lodówki na całą noc. Skrzydełka wykładam na wysmarowaną blaszkę i wkładam do nagrzanego piekarnika do 190°C i piekę przez 40 minut. W połowie pieczenia skrzydełka obracam na drugą stronę.


Smacznego!












 

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);