Kotlety z piersi kurczaka








Pyszne, delikatne, soczyste kotlety z piersi kurczaka, 

to taka alternatywa dla tradycyjnych kotletów schabowych.

Ja osobiście wolę kotlety schabowe, a Wy które wybieracie?







Składniki:
  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 2 jajka
  • mąka pszenna do oprószenia
  • bułka tarta do panierowania
  • masło klarowane
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Mięso myję, osuszam, przekrawam wzdłuż i delikatnie rozbijam tłuczkiem.  Każdy kawałek mięsa oprószam solą i pieprze. Do miski wbijam jajka i roztrzepuję. Kotlety obtaczam najpierw w mące, strzepuję nadmiar mąki, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzewam masło. Smażę na średnim ogniu, aż ładnie się przyrumienią.

Smacznego!












 


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);