Sałatka ze szparagami i jajkiem









Pyszna, kolorowa sałatka z zielonych szparagów z jajkiem i pomidorem,

 to moja dzisiejsza propozycja na zdrową kolację.








Składniki:
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 4 jajka
  • 2 duże pomidory
  • 150 g mix sałaty
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka musztardy
  • cukier/miód
  • sól , pieprz

Wykonanie:

Szparagom oderwać zdrewniałe końce, obrać. Wrzucić na osolony wrzątek  i gotować 3 minuty. Odcedzić i pokroić na 3-4 cm kawałki. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki. Pomidora pokroić w większą kostkę. Do słoiczka wlać oliwę, sok z cytryny, musztardę i doprawić do smaku miodem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Sałatę rozłożyć na talerzu. Na nią poukładać pomidor, szparagi oraz jajka. Całość polać przygotowanym sosem.  

 Smacznego!!















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);