Tuńczyk z bobem






Szybka i bardzo łatwa  pasta z tunczyka i 

bobu. Wystarczy tunczyk, bób , wazystko 

odpowiednio doprawić i mamy pyszną pastę 

do chleba. Polecam :)






Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka
  • 300 g bobu
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz


Wykonanie:

Bób wrzucić na osolony wrzątek, ugotować. Przelać zimną wodą, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić. Dodać posiekany czosnek, chwilę razem przesmażyć. Tuńczyk osączyć z zalewy, posiekać. Wszystko przełożyć do miski doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Smacznego:)










Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);