Zupa szparagowa






Dziś zapraszam na cudowną, sezonową zupę 

z zielonymi szparagami i aromatycznym 

koperkiem.  Powiem tylko,  że było pysznie, 

zdrowo i kolorowo.






Składniki:

  • pęczek zielonych szparagów
  • 2 L bulionu
  • 5-6 ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 5 łyżek kaszy manny
  • koperek
  • sól, pieprz


  • Wykonanie:

Marchewkę, ziemniaki, cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę razem z marchewką. Całość zalać bulionem, zagotować. Dodać ziemniaki, gotujemy 10 minut. Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki, pokroić na mniejsze kawałki, odłożyć główki. Do zupy dodać łodygi szparagów, gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy kaszę manną, główki szparagów i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość gotujemy przez 3-4 minuty. Koperek drobno posiekać, dodać do zupy.

Smacznego:)









Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);