Aromatyczny kurczak pieczony






Kurczak marynowany w musztardzie z 

miodem to moja propozycja na pyszny obiad. 

Do tego szybki pod warunkiem, że mięso 

przygotujemy dzień wcześniej.






Składniki:
  • kurczak u mnie 2 szt każda po 1,3 kg
  • 6-8 łyżek musztardy
  • 2 łyżki miodu
  • 5 łyżek oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • słodka czerwona papryka
  • chilli
  • carry
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć. Do miski przełożyć musztardę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, miód, olej oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać, natrzeć kurczaka i odłożyć do lodówki na całą noc. Kurczaka wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 190°C i pieczemy przez 70 minut.

Smacznego:)








Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);