Kasza jaglana ze szpinakiem






Prosto, szybko, zdrowo tyle mogę powiedzieć 

właśnie o tym przepisie. Jeżeli lubicie kaszę 

jaglaną i szpinak to spróbujcie tego 

połączenia, polecam :)






Składniki:
  • 2 woreczki kaszy jaglanej
  • paczka szpinaku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • masło do smażenia
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
Wykonanie:

Kaszę opłukać, przelać wrzątkiem. W garnku zagotować wodę, posolić, ugotować w niej kaszę. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Do cebuli dodać szpinak z posiekanym czosnkiem. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Dusić aż woda odparuje. Na koniec dodać kaszę, wymieszać.

Smacznego:)










Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);