sobota, 24 marca 2018

Kurczak z rosołu panierowany







Dziś przepis na wykorzystanie kurczka z rosołu

 z którego nie zawsze wiemy co zrobić.

W tak prosty sposób mamy pyszny, tani i szybki 

obiad. A tu zapraszam na kotlety mielone i pierogi z mięsa z rosołu.






Składniki:

  • podudzia, udka z rosołu
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • papryka czerwona mielona
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Ugotowane mięso z rosołu osuszyć. W miseczce roztrzepać widelcem jajka dodać mleko, mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Doprawić papryką, solą i pieprzem. Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą. Kurczaka zanurzyć w jajku a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Smacznego!












Brak komentarzy :

Prześlij komentarz