piątek, 3 listopada 2017

Surówka z białej kapusty z papryką








Dziś kolejny przepis na surówkę z białej kapusty, tym razem z zieloną papryką.

Sama surówka jest szybka i  bardzo łatwa do zrobienia. 

Zapewniam że będzie pysznym i zdrowym dodatkiem do obiadu. 







Składniki:

  • 1/3 białej kapusty
  • 1 zielona papryka
  • 1 marchewka
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • sól, pieprz


Wykonanie:

Wszystkie warzywa umyć i obrać. Kapustę drobno poszatkować, przełożyć do miski, posolić, wygnieść i odłożyć na 10 minut. Marchewkę zetrzeć na tarce na mniejszych oczkach, paprykę pokroić w cienkie plasterki, a cebulę w piórka. Do kapusty dodać marchewkę, paprykę, cebulę i posiekany koperek, wymieszać. Na koniec dodać oliwę, ocet i doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Smacznego!
















1 komentarz :