Placki z dyni









Za oknem jesień i to taka jaką nie lubię ... zimna i deszczowa, a

sezon dyniowy w pełni trwa więc trzeba korzystać ile się da. 

Dziś na obiad były placki, pyszne, chrupiące w cudownym kolorze. 

Kto jeszcze nie próbował  placków z dyni to zapraszam po przepis.






Składniki:
  • 500 g obranej bez pestek dyni
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • imbir
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Obraną dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do miski przełożyć dynię, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżeczkę startego imbiru, wymieszać. Następnie dodać jajka, mąkę, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Smacznego :)














1 komentarz :

[0].appendChild(pfBloggerJs);