niedziela, 19 marca 2017

Surówka z kapusty kiszonej z papryką








Uwielbiam kapustę w szczególności kiszoną, mogłabym ją jeść na okrągło.

Więc dziś zapraszam Was na pyszny i szybki dodatek do obiadu z kapusty kiszonej

i czerwonej papryki. A dla miłośników ogórka kiszonego zapraszam





Składniki:

  • 500 g kiszonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 3 kawałki konserwowej czerwonej papryki
  • 1 mała cebula
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki oliwy
  • cukier
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Kapustę drobno pokroić, wrzucić do miski. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, pietruszkę drobno posiekać. Wszystko dodać do kapusty polać oliwa, dokładnie wymieszać. Na koniec doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem i wymieszać. Smacznego :)












Brak komentarzy :

Prześlij komentarz