poniedziałek, 6 marca 2017

Sałatka z kapustą pekińską z szynką i kukurydzą






Kolejny przepis na sałatkę, tym razem z kapusty pekińskiej z szynką i kukurydzą. 

By sałatka była lżejsza majonez można całkowicie zamienić na jogurt

naturalny. Sama sałatka jest bardzo prosta w wykonaniu, a w smaku przepyszna.




Składniki:

  • 1/2 kapusta pekińska
  • 200 g szynki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • pęczek rzodkiewki
  • 4 ogórki konserwowe
  • 2 pomidory
  • 1/2  białej części pora
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • majonez
  • jogurt naturalny
  • sól, pieprz


Wykonanie:

Wszystkie warzywa umyć. Kukurydzę osączyć z zalewy. Pietruszkę drobno posiekać. Kapustę pokroić w cienkie paseczki, przełożyc do miski, dodać kukurydzę i pietruszkę. Szynkę, pomidory, ogórki oraz rzodkiewkę pokroić w kostkę, por w półksiężyce, wszystko dodać do kapusty, wymieszać. Na koniec dodać majonez z jogurtem 1:1, doprawić solą i pieprzem. Wymieszac do połączenia składników.












 

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz