wtorek, 21 lutego 2017

Surówka z czerwonej kapusty








Kolejna surówki tym razem z czerwonej kapusty.  Do kapusty dodała jabłko,
 
marchewkę i wszystko połączyłam z majonezem. 

Wyszła taka surówka Coleslaw z czerwonej kapusty, polecam




Składniki:

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 mała cebula
  • 1 jabłko
  • sok z połowy cytryny
  • 1/2 pęczka koperku
  • majonez
  • cukier
  • sól, pieprz


Wykonanie:


Wszystkie warzywa umyć. Kapustę drobno poszatkować. Marchewkę oraz jabłko obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Koperek drobno posiekać.
Wszystkie warzywa wrzucić do miski, dodać koperek, majonez i wymieszać.
Na koniec dodać sok z cytryny i doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem.
Dokładnie wymieszać. Gotowe, smacznego!



















1 komentarz :