niedziela, 23 października 2016

Rolady z szynki faszerowane fasolką szparagową i suszonymi pomidorami













Składniki:


  • 1 kg szynki surowej wieprzowej
  • ok 200 g zielonej fasolki szparagowej
  • słoiczek pomidorów suszonych
  • liść laurowy
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • słodka mielona papryka
  • sól, pieprz


Wykonanie:

Fasolkę szparagową ugotować, pomidory pokroić w paski. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry. Rozbić cieniutko, opruszyć z obu strony papryką, solą i pieprzem. Na każdy kawałe mięsa nakładamy po kilka fasolek i pomidorków, dokładnie zwijamy formując roladę, spinamy wykałaczką. Obsmażamy na gorącym tłuszczu do momentu, aż sie ładnie zrumienią. Podlewamy wodą, dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie i dusimy na małym ogniu do miękkości. Na koniec zagęszczamy sos wodą z mąką. Wrazie potrzeby doprawić solą i pieprzem, Smacznego!
















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz