poniedziałek, 16 maja 2016

Sałatka z roszponką i fetą









Składniki:

  • 100 g sałaty roszponki
  • 100 g ser feta
  • 2 duże pomidory
  • 1 zielony ogórek
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1/4 cebuli
sos
  • sok z połówki małej cytryny
  • łyżeczka miodu
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz świeżo zmielony



Wykonanie:

Sałatę przełożyć do salaterki albo na talerzyki. Pomidor oraz ogórek pokroić w dużą kostkę. Seler naciowy pokroić w paseczki, ser w mniejszą kostkę. Cebulę pokroić w piórka. 
Do szklanki wycisnąć sok z cytryny, dodać miód, połączyć składniki. Na koniec dodać oliwę oraz sól do smaku, wymieszać.
Na sałacie układamy pomidor, ogórek oraz seler, wszystko polewamy sosem. Na koniec na górze układamy ser i posypujemy cebulą. Wierzch oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego!!!














Brak komentarzy :

Prześlij komentarz