piątek, 5 lutego 2016

Krem budyniowy










Idealny puszysty, delikatny, aksamitny krem do przekładanie tortów, ciast, babeczek, a po dodaniu roztopionej czekolady otrzymamy pyszny krem czekoladowy.





Składniki:

  • 2 budynie po 40g
  • 3 szklanki mleka
  • 200 g masła
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 szklanki cukru pudru



Wykonanie:


Odlewamy 2/3 szklanki mleka, wsypujemy budynie, mieszamy aż się rozpuszczą. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy masę i gotujemy budyń, cały czas mieszając, by się nie przypalił. Odstawiamy do ostudzenia. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszysty, jasny krem. Na sam koniec dodajemy po łyżce ostudzony budyń, miksując aż otrzymamy puszysty krem.
















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz