wtorek, 17 listopada 2015

Spaghetti z małżami












Składniki:
  • 400 g makaronu spaghetti
  • 500 g małży w słoiku
  • puszka pomidorów
  • 1 cebula
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz


Wykonanie:

Makaron ugotować al dente w posolonej wodzie, przelać wodą, odcedzić. Pietruszkę posiekać. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę podsmażyć, dodać pomidory, doprawić do smaku. Dusić na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż zgęstnieje i powstanie sos. Na koniec dodajemy małże, ugotowany makaron, wrzucamy pietruszkę. Wszystko razem mieszamy. Podajemy od razu, smacznego:)

























2 komentarze :

  1. nigdy nie jadłam małży...
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kiedyś nie bardzo lubiłam małże, ale teraz to się zmieniło, więc takie spaghetti to bym chętnie zjadła, pychota.

    OdpowiedzUsuń