poniedziałek, 5 października 2015

Kotlety z wątróbki wieprzowej








Składniki:

  • 500 g wątróbki wieprzowej 
  • 2 jajka
  • mąka pszenna
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz



Wykonanie:

Wątróbkę umyć, pokroić w plastry. Każdy kawałek przykrywamy folią spożywczą, rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa. Następnie mięso obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku z pieprzem i i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, aż będą rumiane. Na samym końcu solimy nasze kotlety. SMACZNEGO!

























2 komentarze :

  1. Wyglądaja bardzo smacznie ile takie kotlety się smażą min? jutro wyproboje.i Miękkie są?

    OdpowiedzUsuń
  2. Zrobiłem dzisiaj na obiad takie same kotlety z tej wątróbki
    wyszło mega smaczne i w dodatku kruche. Polecam Wszystkim wyprobować
    a smaży się 10-15 z oby stron aż będą miękkie (na malutkim gazie)

    OdpowiedzUsuń