środa, 15 lipca 2015

Sałatka z ananasem i selerem konserwowym









Składniki:

  • słoik selera konserwowego
  • 1/2 puszki ananasa
  • 200 g sera żółtego
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Seler konserwowy, ananas i kukurydzę osączamy z zalewy. Ser żółty i ananasa kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski i połączyć ze sobą. Dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.

















4 komentarze :

  1. Zrobie JA na sobote,ur.mojego synusia,ale dodam jajeczko i zieleninke, pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja dodaję jeszcze pokrojone drobno mięso z udka wędzonego kurczaka..

    OdpowiedzUsuń
  3. Mozna dodac surowego selera?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak zamiast selera konserwowego, można użyć selera ugotowanego al dente startego na tarce jarzynowej :)

      Usuń