poniedziałek, 1 czerwca 2015

Surówka z kiszonej kapusty











  Surówka jest idealnym dodatkiem do ryb i dań mięsnych.

Składniki:

  • 500 g kapusty kiszonej
  • 1 duża marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 3-4 łyżki oliwy
  • sól, pieprz, cukier

Wykonanie:

Kapustę lekko odcisnąć z soku, a następnie pokroić.  Obrane jabłko i   marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebule pokroić w drobna kosteczkę. Wszystkie warzywa przełożyć do miski, dodać koperek (można pominąć) oliwę i dokładnie wymieszać. Na koniec doprawiamy solą, cukrem oraz pieprzem, jeszcze raz wymieszać. Smacznego!



















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz