czwartek, 26 listopada 2015

Ptasie mleczko (na śmietanie)










    

Składniki:

  • 2 galaretki agrestowe
  • 1/2 litra śmietany 30% (schłodzona)
  • biszkopty okrągłe
  • czekolada

Wykonanie:

Biszkoptami wykładamy blaszkę.  Galaretkę rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno na koniec wlewamy zimną (płynną) galaretkę. Chwilę ubijamy do połączenia się składników (aż masa zacznie się pienić). Na biszkopty wylewamy masę i schładzamy w lodówce do całkowitego stężenia jakieś 3-4 godziny. Po wyjęciu posypujemy czekoladą startą na tarce o drobnych oczkach.




Blaszka 12x38

















2 komentarze :

  1. wyszło przepyszne :) dziękuję za przepis

    OdpowiedzUsuń
  2. Chlodzi sie w lodowce :-) super przepis :-)

    OdpowiedzUsuń