sobota, 13 czerwca 2015

Sałatka fasolowa ze śledziem









Składniki:

- 1/2 puszki fasoli czerwonej
- 1/2 puszki fasoli białej
- 200-250 g fasolki szparagowej
- 1 cebula
- 3 filety z matiasów
- 1/2 szklanki jogurtu
- 2 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki tymianku,oregano
- sól,pieprz 


Wykonania:

Fasolkę szparagową ugotować w osolonym wrzątku, osączyć. Kolorowe fasole również osączyć. Cebulę pokroić w piórka. Matiasy opłukać, pokroić w kostkę.
Jogurt wymieszać z majonezem dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła, sól oraz pieprz. Wszystkie składniki włożyć do miski i polać przygotowanym sosem jogurtowo-ziołowym.













Brak komentarzy :

Prześlij komentarz