Surówka z kapusty pekińskiej













Surówka z kapusty pekińskiej z marchewka. Przepis banalnie prosty, 

a surówka smakuje wyśmienicie.  Mam nadzieję, że przepis przypadnie 

Wam do gustu, bo nam surówka smakowała bardzo, polecam.












Składniki:
  • 1 mała kapusta pekińska
  • 2 marchewki
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 4 łyżki oliwy
  • sok z 1/2 cytryny
  • cukier
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Wszystkie warzywa dokładnie myję. Kapustę drobno szatkuję, przekładam do miski. Marchew ścieram na tarce na dużych oczkach, cebulę kroję w drobną kostkę. Natkę pietruszki siekam. Skrapiam sokiem z cytryny i doprawiam do smaku cukrem, solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszam.
Smacznego!





























 

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);