Dziś propozycja na prosty, szybki i pożywny obiad.
Makaron świderki u mnie razowy z filetem z indyka
z brokułem a wszystko to w sosie śmietanowym.
Składniki:
- 400 g makaronu
- 500 g filetu z indyka
- 1 brokuł
- 2 ząbki czosnku
- 200 ml śmietany 30%
- olej do smażenia
- oregano
- sól, pieprz
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paseczki. Oprószyć solą, pieprzem i oregano. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Brokuł podzielić na różyczki, ugotować. Na patelnię wlać niewielką ilość oleju i usmażyć filet, pod koniec wrzucić czosnek, chwilę razem smażyć, dodać śmietanę, zagotować. Gdy sos lekko zgęstnieje na patelnię wrzucamy makaron, mieszamy by wszystko się połączyło. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodać brokół i wszystko razem wymieszać. Smacznego :)
pychota-polecam
OdpowiedzUsuń