Sałatka z kapusty pekińskiej z ryżem, szynką i serem









Dziś przepis na bardzo smaczną sałatkę z

 kapusty pekińskiej z serem, szynką i kukurydzą.

 Taka sałatka świetnie się sprawdzi na każdej imprezowa, 

a zrobicie ją naprawdę w kilka minut.







Składniki:

  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 1/3 szklanki ryżu
  • 150 g szynki
  • 150 g sera żółtego
  • puszka kukurydzy
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • majonez
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Ryż ugotować w osolonej wodzie, przepłukać zimna wodą i odcedzić. Kapustę poszatkować, przełożyć do miski. Szynkę, ser pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Ryż, szynkę, ser, kukurydzę, cebulę oraz natkę pietruszki dodać do miski z kapusta, wymieszać. Następnie dodać majonez oraz sól i pieprz do smaku, całość dokładnie wymieszać.


Smacznego!
















1 komentarz :

[0].appendChild(pfBloggerJs);