Penne z indykiem i jarmużem w sosie curry







Curry z indykiem, jarmużem i makaronem penne

to moja dzisiejsza propozycja na pyszny,

rozgrzewający i szybki obiad.





Składniki:
  • 500 g filetu z indyka
  • ok 300 makaronu penne
  • 300 ml mleka kokosowego
  • 3 garście jarmużu
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cm imbiru
  • olej do smażenia
  • 2 łyżeczki curry
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Cebulę, mięso pokroić w kostkę, jarmuż porwać na mniejsze kawałki. W garnku rozgrzać tłuszcz, zeszklić cebulę z imbirem i czosnkiem. Dodać mięso, podsmażyć. Wlać mleko kokosowe, dodać curry oraz sól do smaku. Gotujemy na małym ogniu ok 20 minut. Następnie dodać jarmuż, dusić jeszcze 5 minut. W międzyczasie ugotować makarony, odcedzić. Dodać do reszty, wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.

Smacznego!









Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);