piątek, 24 listopada 2017

Sałatka z wędzonym morszczukiem









Sałatka z wędzonym morszczukiem, ogórkiem kiszonym, kukurydzą

 oraz jajkiem to propozycja na pyszną kolację.

 Oczywiście do sałatki można dać inną rybę wędzoną, 

a jogurt zamienić na majonez.

Również świetnie smakuje w połączeniu z drobnym makaronem.









Składniki:

  • 1 wędzony morszczuk
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 3 ogórki kiszone
  • 3 jajka
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, obrać. Rybę obrać ze skóry, ości i rozdrobnić na mniejsze kawałki, przełożyć do miski. Cebulę, jajka oraz ogórki pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Natkę pietruszki posiekać. Do ryby dodać kukurydzę, ogórki, jajka, cebulę oraz natkę, wymieszać. Na koniec dodać jogurt naturalny i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. 
Smacznego! 















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz