środa, 29 listopada 2017

Błyskawiczna fasolka po bretońsku









Pyszne i sycące danie jednogarnkowe w wersji ekspresowej. 

Wystarczy kawałek boczku, kiełbasa, fasolka z puszki 

i w kilka minut obiad mamy gotowy :)





Składniki:
  • 2 puszki fasolki
  • 150 g boczku wędzonego
  • 250 g kiełbasy
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka musztardy
  • olej do smażenia
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • majeranek
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Kiełbasę, boczek i cebulę pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać tłuszcz, wrzucić boczek, zrumienić. Następnie dodać kiełbasę, cebulę, podsmażyć. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, zalać 1-1,5 szklanką wody, zagotować. Całość gotować 10 minut, po tym czasie dodać całą zawartość puszki z fasolą, przecier pomidorowy, musztardę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować jeszcze 5 minut.


















3 komentarze :