wtorek, 10 października 2017

Ryba duszona z warzywami







Dziś było bardzo smacznie, zdrowo i kolorowo.  Jeśli nie macie pomysłu na rybę 

to już go znaleźliście. Przepis jest prosty, szybki, a ryba 

duszona w ten sposób wyszła pyszna i soczysta, polecam.






Składniki:


  • 800 g filetów z ryby
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/2 selera
  • biała część pora
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • masło do smażenia
  • sól, świeżo mielony pieprz

Wykonanie:

Rybę pokroić na mniejsze kawałki, każdy oprószyć solą pieprzem i skropić cytryną. Warzywa umyć, obrać, por pokroić w krążki, a pozostałe warzywa w słupki. Na patelni na maśle podsmażyć warzywa, następnie podlać szklanką wody, doprawić solą i pieprzem, dusić przez 10 minut. Po tym czasie dokładamy rybę i dusimy do miękkości warzyw. W razie potrzeby podlewać wodą. Rybę podałam z kaszą jaglaną. Smacznego!





Brak komentarzy :

Prześlij komentarz