Dziś przepis na szybki i nieskomplikowany obiad. Wystarczyło zamarynować łososia
i upiec w piekarniku. Ryba wyszła bardzo delikatna i aromatyczna. Całość podałam
z ziemniakami i gotowanymi warzywami, polecam.
Składniki:
- 500 g filetu z łososia
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sól, pieprz
Wykonanie:
Do miski wycisnąć sok z cytryny, dodać miód, oliwę i koperek. Dokładnie wymieszać. Rybę pokroić na kawałki i wysmarować marynatą, odłożyć do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie, łososia posolić, popieprzyć z każdej strony i przełożyć na blaszkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piec przez 17-20 minut. Smacznego :)
takiego łososia bardzo lubię ;)
OdpowiedzUsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję, pozdrawiam
Usuń