poniedziałek, 24 kwietnia 2017

Tofu w panierce orzechowej









Dziś pod nóż poszło tofu, taki symbol diety wegetariańskiej. Jeżeli szukacie czegoś 

nowego smacznego? To zapraszam na tofu, które będzie pysznym, zdrowym 

dodatkiem do obiadu lub sałatki. Przekonajcie się sami :)








Składniki:

  • 400 g kostka tofu
  • sos sojowy
  • 2 jajka
  • mąka pszenna do panierowania
  • bułka tarta do panierowania
  • 3-4 orzechy włoskie
  • olej do smażenia
  • pieprz ziołowy


Wykonanie:

Tofu położyć na talerzyk i obciążyć czymś cięższym na 15 minut. W tym czasie wylewać wodę która zgromadziła się w talerzyku. Tofu pokroić w prostokąty, skropić sosem sojowym, popieprzyć z dwóch stron i odstawić na 10 minut. Orzechy obrać, posiekać i wymieszać z bułką tarta. Po tym czasie panierować w mące, jajku i bułce tartej z orzechami. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku.














Brak komentarzy :

Prześlij komentarz