środa, 19 kwietnia 2017

Surówka z kapusty pekińskiej z suszonymi pomidorami








Dziś serwuję surówkę z kapust pekińskiej w towarzystwie pomidorów suszonych.

Wystarczyło dodać kilka składników i w ten sposób szybko powstała pyszna, zdrowa 

surówka, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu.






Składniki:
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1/2 słoiczka suszonych pomidorów
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1/2 cebuli
  • 4-5 rzodkiewek
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki
  • 4 łyżki oleju z zalewy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkować, przełożyć do miski. Pomidory suszone pokroić w kostkę, a ogórki i rzodkiewkę w pół talarki. Pietruszkę drobno posiekać, wszystko wrzucić do miski z kapustą i wymieszać. Olej z suszonych pomidorów wymieszać z sokiem z cytryny, miodem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem polać surówkę, wymieszać. Smacznego :)














Brak komentarzy :

Prześlij komentarz