piątek, 21 kwietnia 2017

Roladki ze schabu z pieczarkami i serem










Dziś na szybko powstały roladki ze schabu z pieczarkami i serem. Danie z tych 

bardziej kalorycznych, ale z pewnością Wam zasmakują. Moje roladki podałam 

z ryżem i marchewką z groszkiem, polecam :)






Składniki:

  • 6 kotletów schabowych
  • 650 g pieczarek
  • 100 g sera żółtego
  • 1 cebula
  • mąka do oprószenia
  • olej do smażenia
  • słodka czerwona papryka
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem na cienkie kotlety. Oprószyć papryką, solą i pieprzem. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce. Do przestudzonych pieczarek dodajemy ser, całość wymieszać. Na każdy plaster mięsa dajemy farsz, zwijamy roladę i spinamy wykałaczką. Roladki obtoczyć w mące i smażyć z każdej strony na złoty kolor na oleju. Podawać z ulubionymi dodatkami.














2 komentarze :

  1. Pychotka. Zapraszam do dodania wpisu do mojej akcji Pieczarkowy Tydzień 2017 :)

    OdpowiedzUsuń