Roladki z kurczaka z cukinią








Roladki drobiowe z cukinią gotowane w foli spożywczej. To fajna alternatywa dla 

tradycyjnych roladek. Do tego są szybkie, zdrowe i bardzo smaczne. 

Moje roladki podałam z brązowym ryżem i surówką z kapusty




Składniki:
  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 1 cukinia
  • słodka mielona papryka
  • suszona bazylia
  • sól, pieprz

dodatkowo
  • folia spożywcza


Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć, przekroić na pół ( by powstało 8 kotletów). Każdy rozbić uważając by nie podziurawić, doprawić solą, pieprzem, bazylią z obu stron, a czerwoną papryką tylko ze strony zewnętrznej roladki. 
Cukinie umyć i pokroić wzdłuż w bardzo cienkie plastry. Na każdy płat mięsa położyć kilka plasterków cukinii i dokładnie zwinąć w roladkę. Na blacie rozwinąć folię spożywczą, na nią położyć mięso. Ciasno zwinąć, tworząc cukierka i związać nitką. Gotowe ruloniki wkładamy do gotującej wody i na małym ogniu gotujemy przez 25-30 minut. Po ugotowaniu wyjmujemy z folii.
   












Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);