sobota, 21 stycznia 2017

Gulasz z serc indyczych










To danie należy do tych tanich, ale za to bardzo smacznych. Można kombinować na 

rożne sposoby, zamiast marchewki można dodać paprykę czerwoną, ogórek 

kiszony czy pieczarki. Nie ważne co, to i tak zawsze wyjdzie pysznie. 

Ja taki gulasz uwielbiam z kaszą, a Wy?





Składniki:

  • 700 g serc indyczych
  • 2 marchewki
  • 1 duża cebula
  • 300 ml bulionu
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • majeranek
  • sól, pieprz

Wykonanie;


Serca umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Mięso obsmażyć na patelni, dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć wszystko razem. Serduszka zalewamy gorącym bulionem i gotujemy przez 30 minut. Po tym czasie dodajemy marchewkę pokrojona w plasterki, doprawiamy pieprzem oraz majerankiem. Dusimy wszystko razem pod przykryciem na małym ogniu do momentu aż serca będą miękkie ok 20 minut. Na koniec zdjąć pokrywkę, posolić, zwiększyć płomień i odparować wodę, ew. można zagęścić dodając mąkę z wodą.

Gulasz podałam z kaszą. Smacznego!














Brak komentarzy :

Prześlij komentarz