- 500 g kalafiora
- 1 duża marchewka
- 2 jajka
- 2 ząbki czosnku
- bułka tarta
- olej do smażenia
- oregano
- sól, pieprz
Wykonanie:
Kalafior ugotować w osolonej wodzie. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Ugotowany kalafior przełożyć do miski, rozgnieść widelcem dodać startą marchewkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, oregano, jajka oraz 4 łyżki bułki tartej, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie uformować kotleciki i obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Gotowe osączyć z tłuszczu na papierowych ręcznikach.
Podawać z ulubionym sosem. Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz