Sałatka z makaronem błyskawicznym












Składniki:

  • 200 g makaronu błyskawicznego ew.3 zupki chińskie
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka groszku
  • 350 g szynki
  • 1 por
  • łyżka posiekanego koperku
  • majonez
  • sól, pieprz



Wykonanie:

Makaron połamać na mniejsze kawałki, wsypać do miski, zalać 3 szklankami gorącej wody. Kukurydzę oraz groszek osączyć z zalewy. Szynkę pokroić w kostkę, a koperek drobno posiekać. Por pokroić w pół plasterki, sparzyć i dokładnie osączyć. Kukurydzę, groszek, por, szynkę oraz koperek przełożyć do makaronu. Na sam koniec dodajemy majonez, doprawiamy sola i pieprzem. Dokładnie wszystko mieszamy. Smacznego:)



















3 komentarze :

  1. Najgorsze co może być to ten makaron z chińskiej zupki zawiera jakiś szkodliwy wosk a przecież można ugotować normalny makaron o niebo lepszy .

    OdpowiedzUsuń

[0].appendChild(pfBloggerJs);