poniedziałek, 4 stycznia 2016

Wątróbka z indyka z jabłkiem








 Pyszna, aromatyczna wątróbka z jabłkiem. Troszeczkę zapomniana, mało lubiana (wspomnienia z dzieciństwa) ale w takiej wersji jest  bardzo smaczna, polecam.





Składniki:

  • 500 g wątróbki z indyka
  • 2 jabłka
  • 2 cebule
  • mąka
  • 2 łyżki masła
  • majeranek
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda, pokroić na ósemki. Posypać majerankiem. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Wątróbkę dokładnie umyć, oczyścić pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać masło, włożyć wątróbkę, co jakiś czas mieszając by obsmażyła się ze wszystkich stron. Zmniejszyć ogień, dodać cebulę, chwilę wszystko razem podsmażyć. Na koniec dodajemy nasze jabłka i dusimy do momentu, aż jabłka zmiękną (ale się nie rozpadną). Zdejmujemy z ognia i przyprawiamy solą i pieprzem. SMACZNEGO:)
















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz