poniedziałek, 28 grudnia 2015

Kurczak w kokosowej panierce












Składniki:

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • ok 80 g wiórków kokosowych
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz cayenne



Wykonanie:

Mięso umyć, przeciąć na pół, wrzucić do garnka i dusić do miękkości w osolonej wodzie.
Jajka wrzucić do miski, roztrzepać widelcem, wsypać mąkę, dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Dodać soli i pieprzu do smaku. 
Do drugiej miseczki wsypać wiórki kokosowe.
Skrzydełka zanurzamy w jajku i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Panierowanego kurczaka smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. 















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz