wtorek, 24 listopada 2015

Śledź z papryką w oleju













Składniki:

  • 5-6 filetów śledziowych matias
  • 1 czerwona papryka
  • 2 cebule
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki
  • 4 łyżki octu
  • olej
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • pieprz

Wykonanie:

Śledzie namoczyć w zimnej wodzie na około 2-3 godziny. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Wymoczonego śledzia osączamy, kroimy w mniejsze kawałki. Cebulę, paprykę, śledzia oraz pietruszkę przełożyć do miski, popieprzyć, dodać ocet, wymieszać. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i całość zalać olejem. Odstawić na 24 godziny do lodówki, smacznego.





















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz