poniedziałek, 21 września 2015

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej












Składniki:

  •  kapusta pekińska
  • 2 pomidory 
  • 1 ogórek
  • 1 duża marchewka
  • 10 rzodkiewek
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • por biała część
  • 1/2 pęczka koperku
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz




Wykonanie:

Kapustę przekroić wzdłuż, drobno poszatkować, przełożyć do miski. Marchewkę i ogórka obrać. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ogórka, pomidora, rzodkiewkę pokroić w kostkę. Por pokroić w cienkie pół krążki, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Koperek drobno posiekać. Wszystko wrzucamy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy jogurt i całość mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Smacznego!

















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz