Ciastka kukurydziane







Pyszne, chrupiące ciasteczka. Idealne do kawy, herbaty czy szklanki ciepłego

 mleczka. Ciasteczka są bardzo proste i szybkie do wykonania. Można do nich dodać 

to co lubimy orzechy, słonecznik, kokos, czekoladę. Nie ważne co damy do środka 

bo i tak szybko znikną z talerza bo są naprawdę pyszne. Polecam.





Składniki:

  • 200 g masła
  • 2.5 szklanki mąki
  • 3 szklanki płatków kukurydzianych
  • 1 szklanka orzechów
  • 1/2 szklanki kokosu
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia


Wykonanie:

Masło roztopić, mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Orzechy posiekać na mniejsze kawałki. Jajka utrzeć z cukrem, wsypać mąkę z proszkiem, wymieszać. Wlać przestudzone masło, wymieszać. Na koniec dodajemy płatki kukurydziane, orzechy oraz kokos, wymieszać łyżką. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczać. Na dużą blachę wyłożyć papier do pieczenia, ułożyć ciasteczka. Piec w temperaturze 180°C przez 15 minut.
















1 komentarz :

[0].appendChild(pfBloggerJs);