czwartek, 20 sierpnia 2015

Surówka z cukinii







Składniki:

  • 1 cukinia
  • 1 marchewka
  • 1/2 pora
  • 1 jabłko
  • 4-5 rzodkiewek
  • łyżka posiekanego koperku
  • 2 łyżeczki oliwy
  • sól, pieprz


Wykonanie:

Wszystkie warzywa umyć, marchewkę oraz jabłko obrać ze skórki. Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić, odstawić na 10 minut, po tym czasie odcisnąć z nadmiaru wody. Marchewkę, jabłko i rzodkiewkę zetrzeć na grubej tarce. Por drobniutko pokroić, a koperek posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki, polać oliwą, przyprawić solą, pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać. Smacznego!


















1 komentarz :

  1. urosło mi juz z 15 cukin,robiłam nadziewane,faszerowane a tu surówka tego jeszcze nie robiłam, napewno spróbuje dziekuje za przepis i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń