poniedziałek, 13 lipca 2015

Sałatka z makaronem i czerwoną fasolą








Składniki:

  • 100 g makaronu
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 10 pieczarek
  • 3 ogórki konserwowe
  • 3-4 liście sałaty
  • 1 cebula
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, przelać wodą i odcedzić. Pieczarki myjemy, gotujemy w lekko osolonej wodzie, a gdy przestygną kroimy w kostkę. Kukurydzę i fasolę osączamy z zalewy. Cebulę kroimy w piórka, ogórka w kostkę, a sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez oraz doprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy. Smacznego.














Brak komentarzy :

Prześlij komentarz